Izpostavljamo

 • Logopedagogy: A holistic educational approach for the 21st century

  Logopedagogy: A holistic educational approach for the 21st century

  Izpostavljamo

  Jezik: angleški

  Naslov izvirnika: Logopedagogika: Holistični vzgojno-izobraževalni pristop za 21. stoletje

  Logopedagogika je inovativen pristop na področju pedagogike, ki vse udeležence pripravlja na smiselno življenje. Nujno branje in razumevanje za vsakega učitelja ali izobraževalnega delavca. Knjiga razkriva, da otroci in mladostniki niso samo objekti, ki jih je treba napolniti s cilji in merili, ampak da je vsak posameznik, ki sedi v šolski klopi, človek z vsemi svojimi lastnostmi, tako kot je človek, s svojimi značilnostmi. Vsaka oseba mora biti usklajena s fizičnim,...

  Preberi več
 • Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu

  Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu

  Izpostavljamo

  Avtor je opravil analizo sodne prakse Ustavnega sodišča Republike Slovenije o uporabi in razumevanju pojma vladavine prava. Pregledal je odločitve in ločena mnenja, v katerih ustavno sodišče uporablja ta pojem. Vladavino prava obravnava kot pojem s potencialno neomejenim pomenskim obsegom. Ugotovil je vsebino pojma, kot jo zatrjuje sodišče s svojo razlago, in jo povezal z ustavnimi podlagami. Po navdihu Fullerja je oblikoval osem želenih kvalitet slovenskega pravnega reda, kot izhajajo iz ustavnosodne prakse.

  Delo je nastalo v okviru raziskovalnega programa Raziskave kulturnih...

  Preberi več
 • 12. letna konferenca Za človeka gre 2024: v službi trajnosti in dostojanstva - Zbornik povzetkov

  12. letna konferenca Za človeka gre 2024: v službi trajnosti in dostojanstva - Zbornik povzetkov

  Izpostavljamo

  Pred vami je Zbornik 12. konference evropskih voditeljev znanosti in umetnosti ter učenjakov,  »Za človeka gre 2024: V službi trajnosti in dostojanstva«, ki jo je organizirala Univerza Alma Mater Europaea v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti.

  »Sporočilo letošnje konference so aktualni izzivi družbe v medsebojni povezanosti vrednotenja človečnosti v času, ko se svet sooča z različnimi oblikami rebarbarizacije. Konferenca je bila posvečena akademskemu raziskovanju in tehnološkemu napredku za potrebe družbe v vrednotenju človeštva,...

  Preberi več

Nove izdaje

O ZALOŽBI

Založba Alma Mater Press izvaja založniško dejavnost v skladu z določili veljavnega Pravilnika o založniški dejavnosti Alma Mater Press na Alma Mater Europaea Maribor. Objavlja znanstvena in strokovna dela, zbornike in učna gradiva, ki jih pripravljajo visokošolski učitelji, sodelavci in študentje. V okviru poslanstva o izmenjavi spoznanega v znanosti, umetnosti in izobraževanju izdajamo knjige v sistemu prostega dostopa (Open Access) in s tem potrjujemo velik korak naprej k dostopnosti, deljenju znanja in novih ugotovitev. Pri objavi znanstvenih del uredništvo založbe Alma Mater Press sledi standardu priprave, ki se zahteva za vključitev del v Book Citation Index (Web of Science) v sodelovanju z Inštitutom za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor.

Založba letno izda približno 10 knjig. V skladu s politiko Fakultete Alma Mater Europaea in ciljem ustreznega širjenja znanstvenih del visokošolskih učiteljev fakultete Alma Mater Europaea bo vsako znanstveno delo, objavljeno v okviru Založbe Alma Mater Press, predlagano za vključitev v Book Citation Index (Web of Science).